Graphic Novels

Ook jij mag stemmen voor de Kinderjury!

Ook jij mag stemmen voor de Kinderjury!

Alle kinderen in Nederland kunnen weer stemmen voor de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Wat vond jij het leukste kinderboek dat in 2019 is verschenen?

Je kunt het hier doorgeven!

Weet je het nog niet? Om het je wat makkelijker te maken heeft de Kinderjury alvast wat boekentips gegeven. Zo kun je stemmen op Het leven van een Loser – Vet koel en Sam en de schaduwridders! Maar je mag natuurlijk ook je eigen lievelingsboek doorgeven, dat kan door de vrije keuze in te vullen. Deze graphic novels zijn verschenen in 2019:

 

Vet koel
Door zware sneeuwval sluit Brams school; iedereen heeft ijsvrij. Geweldig, maar al snel verandert de woonwijk in een winters slagveld. Er worden ijsforten gebouwd en epische sneeuwbalgevechten gehouden. Midden in de vuurlinie zitten Bram en Theo. Ontpoppen Bram en Theo zich als ware sneeuwhelden, of halen zij de dooiperiode niet?

Lees hier meer over Vet koel.

Sam en de schaduwridders
Met oom Berend, troubadour zonder publiek, reist Sam door het land. Sam is voorbestemd om troubadour te worden, maar zou liever ridder zijn. Wanneer de beruchte koning Brutus oom Berend ontvoert, komt Sam in actie met een paar weeskinderen en een gepensioneerde tovenaar. Stuk voor stuk hebben ze een uniek talent. Als schaduwridders willen zij niet alleen oom Berend bevrijden, maar ook het koninkrijk in zijn oude glorie herstellen.

Lees hier meer over Sam en de schaduwridders

Dagboek van een muts – Partystress!
Nog een paar nachtjes slapen en dan is Nikki jarig! Samen met haar BFF’s Chloë en Zoey bedenkt Nikki een waanzinnig cool verjaardagsfeest. Iedereen zal er nog weken over praten! Er is alleen één probleem: volgens haar moeder is hun plan véél te duur. PARTYSTRESS!

Nikki dreigt het feest te moeten afblazen, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Wordt het toch een feest om NOOIT te vergeten?

Lees hier meer over Partystress

Vergeet je niet te stemmen? Ook jouw stem telt!