Graphic Novels

Onze Kinderjury Leesweken-tips

Onze Kinderjury Leesweken-tips

Het is weer zover! Vanaf 11 april tot en met 24 april kunnen alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar stemmen op hun favoriete boek uit 2021. Een aantal boeken van De Fontein maakt kans op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en we zouden het superleuk vinden als je daarop wilt stemmen!6-9 jaar

Kapitein Onderbroek en de knotsgekke knokpartij met de robotsnotjongen deel 2. – Dav Pilkey
Sjors en Harold hebben de robotsnotjongen verslagen. Maar net wanneer ze denken dat ze de boel onder controle hebben, komen de zotte snotrobots tot leven. Tot overmaat van ramp blijken de hersenen van Melvin in meneer Krupps hoofd terechtgekomen te zijn en andersom. Hoe gaan ze dít nu weer oplossen?

Eenhoorn wijst de weg – Dana Simpson
Evi verzuipt bijna in haar huiswerk: ze moet een boekverslag inleveren, een grote toets maken en ook nog oefenen voor pianoles. Opgroeien is lastig, maar eenhoorn wijst de weg. Toch?
Basisschoolproblemen en de worsteling om jezelf te zijn vermengd met narcisme (eenhoorn), sarcasme (Evi) en een vleugje magie: deze serie is smullen voor lezers van heel veel leeftijden. Alle delen zijn los te lezen.

Grappige griezels – Jeff Kinney
Met Grappige griezels is het lachen en griezelen geblazen. Pak je zaklamp, kruip onder je dekbed en duik in de hilarische gruwelwereld van Theo Thorbecke: uniek en onvoorspelbaar! Je ontmoet zombies, mummies, vampiers, aliens en nog veel meer griezels in deze humoristische, maar ook angstaanjagende verhalen. Theo’s verhalen lijken misschien grappig, maar pas op! Durf je nog wel in het donker te gaan slapen?

10-12 jaar

GETIPT DOOR DE KINDERJURY!

Kopje-onder – Jeff Kinney
Op zoek naar avontuur reist de familie Botermans met de camper door het land. Maar wanneer ze stranden op een camperpark, niet echt een zomerparadijs, slaat de vakantiestemming om: een epische wolkbreuk en stijgend water… dat wordt pompen of verzuipen! Is de vakantie nog te redden, of wordt dit een nieuw dieptepunt? Gaat Bram kopje-onder?

Ga voor meer informatie over de Kinderjury naar kinderjury.nl