Graphic Novels

Loser Bram Botermans op bezoek in de klas!

Loser Bram Botermans op bezoek in de klas!

DSC_0018-199x300

Loser Bram Botermans uit Het leven van een loser, de enige echte coole loser, is te gast bij Jenaplanbasisschool De Keg in Venray. En wij van ECI zaten uiteraard op de eerste rij!

Even het geheugen opfrissen. In het vierde ECI magazine van 2014, het magazine dat helemaal in het teken stond van de Kinderboekenweek, gingen wij op zoek naar de grootste Loserfans. Iedereen die Bram Botermans in levenden lijve wilde ontmoeten, kon een striptekening insturen van een dag uit hun eigen loserleven. Maarten en Jeroen van basisschool De Keg wisten wat hen te doen stond. Ze tekenden een gave strip, Juf Inge stopte de twee tekeningen samen in een envelop, en dat was dat.

Bij ECI druppelden de strips ondertussen binnen, in groten getale. De één maakte het nog gekker dan de ander. Maar niet één was er zo grappig als de dag uit het loserleven van Maarten en Jeroen.

En dus stonden Maarten en Jeroen vandaag in het middelpunt van de belangstelling. Ze verwelkomden Bram Botermans hoogstpersoonlijk. Introduceerden de sukkel aan hun klasgenoten (ging niet altijd even handig, maar dat kun je verwachten), en kregen bovendien een eigen unieke fanfoto. Maar niet voordat Bram zich het hemd van het lijf liet vragen tijdens een interview met de hele klas.

Bram liet zich het hemd van het lijf vragen tijdens een interview met de hele klas

“Wat zit er in je rugzak?” ‘Welk boek vond je zelf het leukste?’ ‘Is Theo nog steeds je beste vriend?’ ‘Wie vind je irritanter, je kleine of je grote broer?’ ‘Komt er ook een film over je in de bioscoop?’ En, tot grote hilariteit van de hele klas: ‘Wat zit er in je rugzak, je dagboek?’

Handtekeningen-uitdelen-1-225x300

DSC_0009-199x300DSC_0013-199x300

Bram struikelde niet over zijn veters, viel niet van zijn kruk en wist zich te midden van 29 leerlingen uit groep 6, 7 en 8 prima staande te houden. Sterker nog, zijn heldenstatus gaf hem het zelfvertrouwen om te knuffelen met twee mooie meiden, handtekeningen uit te delen, kortom, Bram vond zichzelf perfect! Er viel niets meer aan hem te verbeteren, maar wij weten wel beter. Bram zal, gelukkig, altijd een sukkel blijven.

PS In die rugzak zat géén dagboek…

DSC_0019-300x199