Graphic Novels

Lees je ook mee voor de Kinderjury?

Lees je ook mee voor de Kinderjury?

Binnenkort kun je weer stemmen voor de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek. Wat vond jij het leukste kinderboek dat in 2019 is verschenen?

De komende weken zijn het de Leesweken. Dan kun je nog alle boeken (her)lezen die kans maken, zodat je een goede keuze kunt maken. Weet je niet welke boeken er allemaal meedoen? Zoek dan voor in jouw boek het logo van de Kinderjury. Als daar ‘De Nederlandse Kinderjury 2020’ staat, kun je er dit jaar op stemmen.

Om het nog wat makkelijker te maken heeft de Kinderjury alvast wat boekentips gegeven. En weet je welke twee boeken daar tussen staan? Het leven van een Loser – Vet koel en Sam en de schaduwridders! Wij zijn apetrots!

Vet koel

Door zware sneeuwval sluit Brams school; iedereen heeft ijsvrij. Geweldig, maar al snel verandert de woonwijk in een winters slagveld. Er worden ijsforten gebouwd en epische sneeuwbalgevechten gehouden. Midden in de vuurlinie zitten Bram en Theo. Ontpoppen Bram en Theo zich als ware sneeuwhelden, of halen zij de dooiperiode niet? Lees hier meer over Vet koel. 

Sam en de schaduwridders

Met oom Berend, troubadour zonder publiek, reist Sam door het land. Sam is voorbestemd om troubadour te worden, maar zou liever ridder zijn. Wanneer de 

beruchte koning Brutus oom Berend ontvoert, komt Sam in actie met een paar weeskinderen en een gepensioneerde tovenaar. Stuk voor stuk hebben ze een uniek talent. Als schaduwridders willen zij niet alleen oom Berend bevrijden, maar ook het koninkrijk in zijn oude glorie herstellen. Lees hier meer over Sam en de schaduwridders.

Wist je dat je ook op andere titels mag stemmen die niet in de tiplijst staan? Bijvoorbeeld op Dagboek van een muts – Partystress!

Dagboek van een muts – Partystress!
Nog een paar nachtjes slapen en dan is Nikki jarig! Samen met haar BFF’s Chloë en Zoey bedenkt Nikki een waanzinnig cool verjaardagsfeest. Iedereen zal er nog weken over praten! Er is alleen één probleem: volgens haar moeder is hun plan véél te duur. PARTYSTRESS!

Nikki dreigt het feest te moeten afblazen, maar dan krijgt ze hulp uit onverwachte hoek. Wordt het toch een feest om NOOIT te vergeten?

Heb je een van deze boeken al gelezen, en wil je het ook aan andere kinderen tippen? Dan kun je op de website van de Kinderjury een recensie achterlaten. En wil je weten welke boeken er verder nog op de tiplijst van de Kinderjury staan, neem dan snel een kijkje op: www.kinderjury.nl

En zet het alvast in je agenda, hè? 11 mei kun je gaan stemmen!