Graphic Novels

Jeff Kinney was in Nederland!

Jeff Kinney was in Nederland!

Afgelopen maandag was het zover: Jeff Kinney, meervoudig bekroond auteur van de serie Het leven van een Loser, was in Nederland! Het bliksembezoek was onderdeel van zijn Wimpy Kid Global Tour, waarbij Jeff Kinney de wereld rondreist en alle landen aandoet waar zijn boeken verschijnen. Allereerst kreeg hij een rondleiding door Amsterdam. ’s Middags, tijdens de College Tour in boekhandel Scheltema, vertelde Jeff Kinney hoe hij zijn boeken over Bram Botermans maakt. Daarnaast gaf hij antwoord op vragen van jonge fans én hij signeerde heel veel Loser-boeken!

Jeff Kinney kreeg ook nog een verrassing: hij ontving drie Gouden Boeken voor Vette pech!, Bekijk het maar! en Een hondenleven. Van al deze boeken werden in Nederland meer dan 100.000 exemplaren verkocht! Verder ging hij naar huis met een paar prachtige klompen en een Delfts blauw tegeltje, waar het hoofd van Bram Botermans op staat afgebeeld.

Wil je weten hoe Jeff Kinney de naam ‘Bram Botermans’ uitspreekt? Bekijk dan hier een filmpje van het Jeugdjournaal met een verslag van deze bijzondere dag!

Op onze Facebookpagina vind je foto’s van het bezoek van Jeff Kinney. Zo heeft hij poffertjes en bitterballen gegeten, en stapte zelfs op een echte Hollandse omafiets!

600 kinney