Graphic Novels

Er komt waarschijnlijk een tv-serie van Sam en de schaduwridders!

Er komt waarschijnlijk een tv-serie van Sam en de schaduwridders!

Lincoln Peirce is de auteur van de populaire graphicnovelserie Niek de Groot. Maar wist je dat hij vorig jaar is begonnen met een andere serie? Dat is Sam en de schaduwridders: een avontuurlijke en megagrappige serie! En ook die staat net als de eerste delen van Niek de Groot vol illustraties.

Hier gaat deel 1 over:
Met oom Berend, minstreel zonder publiek, reist Sam door het land. Sam is voorbestemd om minstreel te worden, maar zou liever ridder zijn. Wanneer de beruchte koning Brutus oom Berend ontvoert, komt Sam met een paar weeskinderen en een gepensioneerde tovenaar in actie. Stuk voor stuk hebben ze een uniek talent. Ze noemen zichzelf de schaduwridders. Samen beleven ze de spannendste en grappigste avonturen.

En in april van 2021 verschijnt deel 2: De wisselgangers!

Lincoln Peirce vertelt in een interview dat Niek de Groot en Sam eigenlijk best wel op elkaar lijken:
‘Ze hebben ongeveer dezelfde leeftijd – Sam is 10 en Niek is 11. Ze zijn allebei moedig, besluitvaardig en leiders. Ze zijn optimistisch. En ze hebben beiden bepaalde kwaliteiten die ze uniek maakt ten opzichte van hun leeftijdsgenoten. Sam is bedreven in de ridderlijke kunsten. Niek bezit weer andere vaardigheden: hij is een cartoonist en verhalenverteller. En tot slot zijn beide personages duidelijk goede mensen, hun hart zit op de juiste plek.’

En wat gaat er nog gebeuren met Niek en Sam?

‘Ik begon met Sam en de schaduwridders als iets eenmaligs, maar ik vond het boek zo leuk om te schrijven dat ik besloot er een serie van te maken. Ik ben nu boek 3 aan het schrijven, wat het laatste boek van de serie zal zijn. Nickelodeon werkt nu aan een eventuele animatie-tv-serie en/of -film. Ik denk dat dat geweldig zou zijn!
Van Niek de Groot zullen er jaarlijks nieuwe stripboeken blijven verschijnen. En ook over Niek zal een animatie-tv-serie verschijnen bij Nickelodeon, in de zomer van 2021. Dit zorgt ervoor dat Niek een nieuwe generatie lezers bereikt en het inspireert mij misschien wel om nog meer Niek de Groot-boeken te schrijven en illustreren. Er is dus veel om naar uit te kijken!’

Wil jij op de hoogte blijven van leuk nieuws over Sam en Niek? Schrijf je dan hier in voor de graphicnovelnieuwsbrief!

Bron: readbrightly.com