Graphic Novels

De Leesweken van de Kinderjury zijn weer gestart!

De Leesweken van de Kinderjury zijn weer gestart!

Yes! Het is weer tijd voor de Kinderjury. Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar vormen samen de Nederlandse Kinderjury. Zij bepalen met elkaar welk boek de Kinderjury, de lezersprijs van de Kinderboekenweek, in ontvangst mag nemen. De prijs wordt toegekend aan twee leeftijdscategorieën: 6-9 jaar en 10-12 jaar.

De Leesweken
De eerste tien weken zijn het de Leesweken, van 3 maart t/m 9 mei. Of te wel: het moment om alle favoriete kinderboeken (opnieuw) te lezen! Alle kinderboeken van 2020 maken kans op de prijs. Je herkent ze aan het 2021 Kinderjury-logo in het colofon. Ben je benieuwd welke grahic novels dat zijn? Lees hieronder verder!

6-9 jaar

Kapitein Onderbroek en de wedgiewraak – Dav Pilkey
Sjors en Harold kunnen het niet laten; ze hypnotiseren juf Ribbel zodat ze hun cijfers ophoogt. Dat pakt alleen niet helemaal uit zoals ze gehoopt hadden. Juf Ribbel neemt wraak. Op Sjors en Harold, op Kapitein Onderbroek, en vooral op de wereld. Als dat maar goed gaat…

Lees meer


10-12 jaar

Totaal gesloopt – Jeff Kinney
De familie Botermans krijgt onverwacht een erfenis. Brams moeder vindt dat het geld verantwoord moet worden besteed: het huis wordt verbouwd.
Zodra de werklui beginnen, gaat alles mis. Bram is totaal gesloopt en vraagt zich af of er nog iets te redden valt. Dan daalt het stof neer… wordt het verbouwen of verhuizen?

TIP VAN DE KINDERJURY

Lees meer


Op tourNEE! – Rachel Renée Russell
Nikki kan niet wachten tot de zomervakantie begint: dan mag ze op tournee met de populaire Bad Boyz-band en haar geheime liefde Brandon! ZWIJMEL. Bovendien mag Nikki optreden in de openingsact! Maar wie heeft er stiekem ook een plekje weten te bemachtigen in de tour? Die achterbakse MacKenzie natuurlijk!

Lees meer

De Stemweek
Op 10 mei begint de Stemweek! Via de site van de Kinderjury kunnen alle kinderen hun stem achterlaten t/m 17 mei. En vanaf dan is het in spanning afwachten. Op 23 juni 2021 worden de winnaars bekendgemaakt!