Graphic Novels

De cover van Het leven van een Loser 9 is bekend!

De cover van Het leven van een Loser 9 is bekend!

Kinney_9-The-long-haul

Nog maar een maand wachten, dan ligt Het leven van een Loser – Gedumpt, deel 8, in de winkel. Deel 9 is natuurlijk nog lang niet verschenen, maar het omslag is wel al bekend!

In Amerika gaat deel 9 The Long Haul heten. In november kunnen alle Amerikaanse kinderen hem lezen, bij ons gaat dan meteen de vertaalster aan de slag om het boek net zo grappig te vertalen als Jeff Kinney het boek geschreven heeft. Begin juni 2015 kun jij hem in het Nederlands lezen.

In het negende deel van Het leven van een Loser gaat Bram op reis. Jeff Kinney wilde daarom een voertuig afbeelden op het omslag. Een beetje puzzelen was het wel, want Brams hoofd is op elke cover ongeveer even groot. Jeff wilde dat graag zo houden. Dus besloot hij niet het hele voertuig te tekenen, anders paste het niet op het omslag.

Jeff wilde natuurlijk ook laten zien dat Bram – je raadt het al – pech heeft. Uit een paar schetsen die Jeff maakte, koos hij deze cover. Wat vind jij ervan?

Ben je nieuwsgierig naar de andere schetsen die Jeff maakte, naar hoe je Bram zelf kunt tekenen, of naar hoe Jeff de cover onlangs onthulde? Je ziet het in de onthulling van Loser 9.