Graphic Novels

Ben je helemaal weg van de Loser- en Muts-serie? Dan vind je dit ook leuk!

Ben je helemaal weg van de Loser- en Muts-serie? Dan vind je dit ook leuk!

Bijna iedereen kent deze megapopulaire series wel: Het leven van een Loser en Dagboek van een muts. Heb je alle boeken in deze series al gelezen, en ben je op zoek naar nieuw leesvoer? Hier zijn vijf te gekke tips.

 

Leestip 1: Hannes Hunebed

Deze supergrappige graphic novel neemt je mee terug naar de steentijd. Met Hannes is het prehistorisch lachen geblazen! Deel twee – Gaan met die sjamaan – ligt sinds 7 mei in de (web)winkel. Volledig in kleur!

Als er in de verte een rookpluim aan de hemel verschijnt en sjamaan Saffie blijkt te zijn verdwenen, wordt Hannes Hunebed prompt tot sjamaan verheven. Met als eerste taak: Saffie vinden.

 

 

 

 

Leestip 2: Sam en de schaduwridders

Sam en de schaduwridders is een hilarische graphic novel van Lincoln Peirce, de schrijver van de populaire serie Niek de Groot. Extra leuk voor kinderen die dol zijn op ridders en de middeleeuwen!

Sam reist met oom Berend, minstreel zonder publiek, door het land, maar als oom Berend ontvoerd wordt, is het aan Sam en de schaduwridders om hem te bevrijden en het koninkrijk in zijn oude glorie te herstellen.

Benieuwd of dit Sam gaat lukken?

 

 

 

Leestip 3: Brugpieper

De brugklas kan doodeng zijn, maar je kunt je de jaren daarvoor super goed voorbereiden door Brugpieper te lezen! Deze serie is perfect voor 9-plussers die fan zijn van Dagboek van een muts. Het tweede deel – Verkeerd verbonden! – ligt in de (web) winkel met gratis telefoonring. Extra leuk!

Pippa is dolblij als ze eindelijk een telefoon krijgt. Nu kan ze meedoen met haar klasgenoten! Maar zo’n mobieltje brengt ook heel veel problemen met zich mee. Lukt het Pippa daarmee om te gaan?

 

 

 

 

Leestip 4: Slimme Rik

Niet openen! is het eerste deel in de graphicnovelserie Slimme Rik van Mark Parisi. Té leuk!

Slimme Rik kan het niet helpen dat hij werd geboren met een supertalent en zoals veel artiesten voelt Rik zich onbegrepen. Niemand gelooft dat aliens hem in de gaten houden. Pas wanneer Rik ontdekt dat zijn meester zelf een ruimtewezen is, lopen de zaken echt uit de hand. Zal dat wel goed aflopen?

 

 

 

 

Leestip 5: Niek de Groot

Ken jij Niek de Groot al? In deze serie zijn al meerdere boeken verschenen en elk deel zit boordevol humor.

In het eerste deel, Niek de Groot: brokkenpiloot, weet Niek dat hij voorbestemd is voor iets groots, iets geweldigs! Toch achtervolgt pech hem altijd. Niettemin blijft hij kalm en koelbloedig. Maar waarom laten mensen hem niet gewoon zijn gang gaan?

 

 

 

 

In juni verschijnt het nieuwe en dertiende deel in de Loser-serie: Vet Koel. Maar duurt dat voor jou nog veel te lang, dan hopen we je aan de hand van dit lijstje wat nieuwe leesideeën te hebben gegeven.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste graphic novels? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Je maakt dan ook nog eens kans op een hele stapel boeken.