Interview met Tom Angleberger

We stelden haar een paar vragen, zodat je Tom wat beter leert kennen.

Wat heeft jou geïnspireerd om een boek te schrijven?

Ik werd geïnspireerd door Fukiami Kawahata’s ongelofelijke origami Yoda. Die heb ik zelf nooit leren vouwen; ik vond het veel te moeilijk! Toen heb ik geprobeerd een makkelijkere origami Yoda te maken.

Wanneer zag je Star Wars voor het eerst?

Ik was 6 jaar oud toen ik Star Wars in de bioscoop zag. Mijn eerste actiepop was C3P0. Vroeger konden we niet zoals nu thuis de film steeds weer zien. Wij hadden geen dvd-speler, en zelfs geen videorecorder. Met actiepoppen, boeken en andere spullen speelden we alles na.

Wie is je favoriete Star Wars-personage?

Yoda!

Wat is je favoriete Star Wars-film?

Ik kan niet kiezen tussen A New Hope en The Empire Strikes Back.

Welke pen gebruik je om te tekenen?

Ik gebruik een pilot G2 gel roller! Dikte 1.0 gebruik ik elke dag om te krabbelen, 0.7 gebruik ik voor de Origami Yoda-boeken.

Wat voor werk deed je voordat je ging werken als illustrator?

Ik ben journalist, columnist, jongleur, onkruidbestrijder, grasmaaier, en onderzoeksassistent van larven en plantenziekten geweest.

Wat is jouw force?

Asperges bereiden!

De grappigste boeken ever ooit op een rijtje

Dagboek van een muts
Het leven van een loser
Max Kruimel
Niek de Groot
Kapitein Onderbroek
Sam en de schaduwridders
Brugpieper
Hannes Hunebed
Flip Fiasco
Slimme Rik