Graphic Novels

Rachel Renée Russell

Rachel Renée Russell

Rachel Renée Russell is advocate, maar ze vindt het veel leuker om jeugdboeken te schrijven (ook omdat een pyjama en sloffen in de rechtszaal niet zijn toegestaan). Haar serie Dagboek van een muts verschijnt in maar liefst 35 landen en is wereldwijd een daverend succes. Bijna alle delen werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en in 2017 won de schrijfster de prijs met Puppy love, deel 10 van Dagboek van een muts.

De hoofdpersoon van de serie heet Nikki, net als één van Rachels eigen dochters. Nikki en Erin Russell helpen Rachel met het maken van de illustraties. Daarnaast zijn ze een bron van inspiratie, want veel van de muts-verhalen zijn gebaseerd op hun schoolervaringen.

Dagboek van een muts jubileumeditie

Dagboek van een muts jubileumeditie

Een nieuwe school, nieuwe vrienden. Of niet? In haar dagboek schrijft Nikki over al haar belevenissen en blunders, de populaire MacKenzie die haar aartsvijand wordt en natuurlijk over hottie Brandon.

Bestellen

Terug naar boven


Interview met Rachel Renée Russell

We stelden haar een paar vragen, zodat je Rachel wat beter leert kennen.

Kun je ons iets vertellen over je achtergrond?

Ik ben opgegroeid in het kleine stadje Saint Joseph (Michigan, Amerika). Ik heb twee jongere zusjes en twee jongere tweelingbroertjes. Toen ik in groep 8 zat, schreef en illustreerde ik mijn eerste boek: een verjaardagscadeau voor mijn twee broertjes. Ik ben advocaat, maar het liefst schrijf ik kinderboeken . Op dit moment woon ik in Noord-Virginia, in Amerika.

Heb je kinderen?

Ik heb twee dochters. Mijn jongste dochter, Nikki, helpt me met het maken van de illustraties.

Zijn de gebeurtenissen in de boeken echt?

De meest gebeurtenissen zijn op mijn eigen ervaringen en op die van mijn dochters gebaseerd.

Vonden je klasgenoten jou ook een muts?

Ja! En ik voel me nog steeds een muts!

Heb je huisdieren?

Ik heb twee honden: een dwergpoedel en een Yorkshire terriër.

Komen er nog meer mutsboeken?

Ja! Deel vier, Zak er lekker door!, komt in het najaar van 2013 in Nederland uit. Deel vijf is al in het Engels te koop, en komt in het voorjaar van 2014 in de Nederlandse boekhandels.

Terug naar boven