Graphic Novels

Jeremy Strong

Jeremy Strong

'Jeremy Strong is eigenlijk maar maf. En ik kan het weten want ik bén Jeremy Strong. Misschien moet ik beginnen bij het begin, want ik ben niet maf geboren. Ik ben zo gegroeid. Ik geef mijn ouders hiervan de schuld. Wie moet je anders de schuld van zoiets geven? Ik ben geboren in 1949. Ja, dat is ontzettend lang geleden en ja, ik ben dus erg oud en antiek. Geloof het of niet, maar ik heb al mijn eigen tanden nog, en zelfs nog wat haar! Niet slecht, hè?

Toen ik drie jaar oud was ben ik uit mijn slaapkamerraam gevallen. Dat deed ontzettend veel pijn. Ik had ongelofelijke hoofdpijn en een gebroken arm, en ik heb een week in het ziekenhuis gelegen. Daarna heb ik nog veel meer gebroken en overal hechtingen gehad.

Op de basisschool vond ik vooral de pauze leuk, en ik vond het leuk als het drie uur was. Ik haatte volksdansen, want dan moest je handen vasthouden met meisjes! Ieuw! (Volgens mij vonden die meisjes er ook niets aan.) Ik heb het wel altijd ontzettend leuk gevonden om dingen te verzinnen en verhalen te schrijven.

Als tiener schreef ik heel veel gedichten aan mijn vriendinnetje. Uiteindelijk gaf ze toe en zijn we getrouwd! We hebben samen twee kinderen, Daniel en Jessica, die nu volwassen zijn. Na een huwelijk van dertig jaar besloten we dat we allebei een andere kant op wilden en zijn we uit elkaar gegaan. We zijn nog steeds beste vrienden. Twee jaar later kwam ik Gillie tegen en we zijn in 2008 getrouwd. Alles bij elkaar hebben we vier kinderen, vijf kleinkinderen en drie katten.

Een paar jaar lang heb ik vooral verhalen geschreven en les gegeven op bassischolen in Kent. In 1991 ben ik gestopt met lesgegeven en sindsdien schrijf ik alleen maar verhalen en bezoek ik scholen, bibliotheken en boekfestivals over de hele wereld. Volgens mij heb ik de leukste baan die je maar kan hebben!'

Helaas, zijn er geen boeken gevonden voor deze bindingswijze.

Terug naar boven